Najaarsopruiming en de keuken van Dali.

Natuurlijk kennen we de voorjaars-woede wel die aangestuurd door hormonen ons hele dagelijkse systeem in de war gooit zodat we plots op drift gaan schoonmaken, verven en opruimen. Elk verstandig mens weet dat het veel handiger is om dit alvast in het najaar te doen. Interessant is vooral wat je

zoaltegenkomt in nog net niet ontruimde kastgedeelten en wat het herontdekken helemaal met je doet. Zoals ik achter gelaten en terugvond een paar gekromde breipennen die door een sjaal heen staken die nog niet half af&klaar was (en gelukkig inmiddels ook niet meer noodig want uit de moode), plakstiften en lijmtubes die leeggelopen en samen een spontane collage vormden met omringend krantenknipsel en inmaak etikette, roestig gereedschap verstaft met allerhande rubberen ringetjes &ondefinieerbaren van herkomst, inkt die spontaan gelopen uit een pen over een dierbare foto (eigen schuld) gekomen en vreemde strepen op iemands -niet nader te noemen wie- dierbaar gezicht enzovoorts , we kennen het allemaal maar we hangen nu eenmaal niet graag onze vuile was buiten. Kunstenaars, dronkelappen, gekken en kinderen denken daar echter heel anders over. Zijn creeëren uit al het zinloze, schaamtevolle en toegetakelde iets nieuws, en dit schijnt geheel en al toe te schrijven te zijn aan de verkortte toegang tot het onderbewustzijn. Ik heb geen idee tot welke genoemde groepering ik behoor. (Maar zo nu en dan wel eens tot alle vrees ik.)

Uit mijn groentelade, verkleedkist, pennen&potloodla en daarbij al het verscheurend nieuwsbericht in krant + ontluisterend supermarktbezoek, kwamen spontaan een aantal interessante eigentijdse “vergeten groenten en vergeten vlees- vis en en schaaldieren” tot mij die ik jullie natuurlijk niet wil onthouden. De laatste tijd wordt ons zo vaak ingewreven welke groenten van vroeger wenu écht nooit meer mogen vergeten dat ik daar soms weer bibber -als-naar-de- tandarts moeten -praktijken van overhoud. Wel déze mogen jullie absoluut meteen weer vergeten. Béter zelfs. Ze komen rechtstreeks onder uit mijn “onderste-lade-kast”, spontaan verlijmd tot nieuw beeld zeg maar en volstrekt oneetbaar. Godzijdank komt dit klusje bij mij nooit klaar.

Konkelperen; Sloop-kogeldistel; aanbindspek; boemkool- aansteker; bio-bierbuikzwijntje ; Oogn as die

skottelbraai; Hans en Grietje moederkoekhuisje ; Verstrikte zeewiersalade met dovemansoren-schelpjes en leuke zeekralen; gelakte kruidnagels; waddensoep; rauwe Blijham; Rookaroma- blijhamsterwangetjes; blauwbilbrul-aap- noot-miesjes; octopuszuignapjes (in paëlla); Bellenblaasgoerami met zeewier; het blozend wangetjevande zalm; kikkomandril-soysaus; Buurtzwamtappenade; Brocco-liesdodde; Struifzwampate; Bloedlofschotel met zilte traanzeempjes; Wondmispel; Adamsappeltaart; imbussleuteldier; Tongen tong; oorlamskote-let-dan-ook-op; dweilen-met-de kraanvogel open- microvezeldoek; karma-oudzeer-dille-tante; afziend-ere-oog-lid (per twee); lams(el)lende-slagernij ( en het Gilde!); obesitasje met knoflooksaus; volbloedsinaasappel-worst; donorniertjes; geldbuidelrat; imborstfilet; rabarberpappa; pepermuntslager; appelstroper; knieschijf; pink Ribbon 1- borstpudding met rose tepel decoratie; princessen- matrassnert; eier-Shreck; goudviswaterzooi ;

vuurpeperinslag-marinade; zolder-balkenbrei; Zweedse

lapzwansmoesjes; zwaardvis-stilleto-to-go; bundel roterende oogballen in gelei ; paling in ’t snot; klootnboudelbekdier; achilleshielzeentjes met streepjes; kattenspek; koffie-lepelaartje; gefileerde hap- snapper; Lauwersoog-staar filet; octo-poes-poes-poes; koudvuurchocodip ; gorgelpijpoctopus-armschijven; sportsokkenkrachtbouillon; gedroogde endelvark binnenste buiten; aardschokperen; hondenaaisel in kussentjes; kutslakken; buiknavelkloofjes; houtsnip- peraar; zuurkoolstremselblassee; doorregen inburgerings zwoerd; mandkuikentenen; tenenkaas; vaatborstelklauwzeer; niersteenmolenezelschouder; donderspeentepeltjes met stijve room; zanglijsterbesmarmelade; de Eigeelkanarie; het 3 minuten oorwurm-aangezichts spiersucadelapje ; Opgebloeide bloemenboter; de uitvaartsvaarzen; Souffle rijzende Zeester; Naaktslak; Rotgans; BabyZeehondenrolmopsjes; driedeligzilverfolie-maatpakking Pinguin; oh vreemdelingen

langoustine; ossobuccobloedneus; driesprongklaver; Hersenpan stoofpot; knievalkruid; boekweitplank; Schapwatervrees bouillon; Daklozensnertdag; Verstilling van Vluchtende Hazen; de vergeten Groeneweg Slager vers van het mes; Pigs in Space-wings; Spagaat van bijvangst; fish&chicks; hard-hoofdkaas; Dokter Vogel-bescherming; Twitter-leverpate; Boekenplanklaagjesdiner; Peper “de brandweer” met rookaroma.

Dit alles te lijf met de wildwater kokshamer, de inmiddels

terug gevonden kluts samen met 2 ovenwantsen en een zeker eileiderschap“. Te doen…

Vraag me niet hoe ik er op kom , help me hier liever vanaf. Dankbaar :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s