nazomeren

Dit keer zeker geen lang verhaal over voedsel bewaren en kliekjes reanimeren. We hebben het allemaal weer gezien bij Kassagroen van de

Vara en zo niet raadpleeg uitzendinggemist gerust mocht u er nog aan herinnerd willen worden hoeveel voedsel wij jaarlijk verwerpen tot

stof&aarde , daarbij hoe te wecken in een vaatwasser en schijnbaar oneindig houdbare witte bonen en appelmoes in een pot van Hak te testen. Wel nu we eindelijk volop  het vers-seizoen gewoon zijn nemen we het er natuurlijk van. We eten juist alleen maar vers uit tuin en van de markt en laten heerlijk sappig fruit per vliegtuig overkomen en wat er over blijft consumeert mijn ‘Duistere Vrind de Composthoop’ bravelijk&gewillig met behulp van zijn microscopisch kleine arbeidertjes. Met deze lang verwachtte warmte gooien we overgebleven spul zo snel mogelijk weg en en kopen steeds weer blozend nieuw en knisperend vers. De enige zaken die enige behoefte hadden aan minuscule conserveringen

waren bij deze hitte boven het fornuis: 1. Mijn springend haar met cremespoelingen enzoo(zon🌞 )

2. Mijn elastieken huid te mummificeren met afterzon🌞 en den lusteloozen rooden aardbeien met een net (tegen vogels en andere heel mooie diertjes🐞 ). De tweede ronde jam staat dus toch inmiddels voor jullie klaar (deo! snuf) en verder klinkt het menuutje zo zomers als maar mogelijk zonder veel gedoe. Want wat we willen is zitten of liggen (in de schaduw) als de zon schijnt en een beetje mijmeren tussen al het groen. Gelukkig is het seizoen nog lang om het ene groen proper van het andere groen te gaan onderscheiden. Een typisch geval van luilekkerland-factor 50 zo ongeveer. Ver onder het kookpunt. Ik beken. Eet smakelijk en ook een zeer goede zomer en een warme winter gewenst. Bij de kachel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s